Půjčka bez doložení příjmů? Nový fenomén dnešní doby

24.5.2019

Pokud se běžný člověk ocitl v situaci, kdy mu vznikly nečekané náklady, například s rozbitou pračkou, a nemá čas zdržovat se zdlouhavými formalitami při vyřizování úvěru, je pro něj půjčka bez doložení příjmu (například až 50000 Kč) vhodným řešením. Jedná se především o parketu nebankovních společností, ale formality při vyřizování půjčky dnes omezují už i některé banky.

Bez doložení příjmů až 50 000 Kč

Řada nebankovních společností nabízí mikroúvěry typu SMS půjčka či půjčka před výplatou, kdy se maximální možná částka úvěru pohybuje někde mezi deseti až dvaceti tisíci korun. Několik společností na trhu však poskytuje takové půjčky až do výše 50000 Kč. Ano, až takovou částku lze získat bez zdlouhavých formalit.

Žadateli stačí vyplnit online formulář, ve kterém se společnost zeptá na základní údaje - jméno, datum narození, adresa či telefon a email. Místo papírového doložení příjmů od zaměstnavatele stačí doložit výpis z účtu, kam chodí klientovi pravidelný příjem (mzda, důchod, mateřská). Je také potřeba k žádosti doložit naskenovaný občanský průkaz, případně další doklad totožnosti (např. řidičský průkaz).

Nevýhody půjček bez doložení příjmů

Čím je půjčka dostupnější, tím větší jsou rizika s ní spojená. Zejména u částek do 50 000 Kč, u kterých nejsou vyžadovány obvyklé formality, může častěji dojít k tomu, že žadatel podcení své možnosti a nebude moct úvěr včas splatit. Také proto se finanční společnosti jistí a mohou mít vrchní stropy takzvaně „odkrokované“, takže při první žádostí půjčí například pouze dvacet tisíc, při druhé třicet pět a teprve při další půjčce až padesát tisíc.

Půjčky bez formalit i u bank

I banky vycházejí svým klientům vstříc a omezují formality spojené s vyřizováním spotřebitelského úvěru. Například Česká Spořitelna poskytuje produkt "Půjčka bez papírů", kde k žádosti stačí výpis z bankovního účtu. Pokud je žadatel přímo klientem ČS, nemusí nic dokládat, vše si banka zjistí sama.



- Aktualizováno -

Další texty:

Doporučujeme:

Informace o studentských půjčkách jsou dostupné také na webu Studentská-půjčka-online.cz

A pokud byste chtěli získat studentskou půjčku rychle, mohou se vám možná hodit i tyto informace.

Náš tip:

Půjčky bez potvrzení o příjmu jsou zde pro ty, kteří nemohou doložit, kolik vydělávají.